Presentació

El Primer Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial: Arqueologia es proposa ser un punt de trobada sobre la gestió i el tractament de l’arqueologia en els béns declarats Patrimoni Mundial. Tot això plantejat des d’una visió àmplia del terme arqueologia, tenint en compte que no es tracta només d’analitzar els béns declarats pel seu caràcter arqueològic, sinó que també poden ser estudiats amb metodologia arqueològica els béns o conjunt de béns culturals materials que hagin estat declarats Patrimoni Mundial.

El Congrés està organitzat per la Universitat Complutense de Madrid i patrocinat pel Consell Insular de Menorca amb la intenció que l’illa es converteixi en un lloc de referència per a estudis sobre el tractament dels béns declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Les investigacions a aquests llocs, des d’una perspectiva global i aliena a encàrrecs de la UNESCO, són escasses però necessàries. Al Departament de Prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid es duu a terme un projecte d’investigació sobre l’arqueologia i el Patrimoni Mundial (http://www.parquecipamu.es) en el qual hi ha persones de diversos centres d’investigació i diverses administracions. La seva importància ha fet necessari posar en comú i compartir les diferents iniciatives i experiències que es realitzen en aquest context patrimonial a fi de millorar el tractament donat a aquests béns culturals excepcionals.

La celebració d’aquest Congrés i la repercussió que tindrà en el món científic serà, sens dubte, un punt més a favor de la candidatura de Menorca per ser declarada Patrimoni Mundial, un punt que se sumarà al gran pes dels seus indrets arqueològics.

Animam totes les persones interessades en el món de la gestió arqueològica a participar-hi perquè hi haurà lloc no sols per a l’arqueologia sinó també per a les mirades des d’altres disciplines.
 


 

COMITÈ D'HONOR

- Sr. José Ramón Bauzá Díaz, President del Govern de les Illes Balears
- Sr. Santiago Tadeo Florit, President del Consell Insular de Menorca
- Sr. José Carrillo Menéndez, Rector de la Universidad Complutense de Madrid
- Sra. Irina Bokova, Directora General de la United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)
- Sr. Jesús Prieto de Pedro, Director General de Bellas Artes y Bienes Culturales del Ministerio de Cultura
- Sr. Denis Ricard, Secretari General de la Organización de las Ciudades del Patrimonio Mundial (OCPM)
- Sr. Federico Mayor Zaragoza, ex director General de la UNESCO
- Sr. Gustavo M. Araoz, President del Consejo Internacional de Monumentos y Sitios (ICOMOS)
- Sra. Rosa María Suárez-Inclán Ducassi, Presidenta del Comité Español del Consejo Internacional de Monumentos y Sitios (ICOMOS)


  

Ens complau anunciar que aquest congrés es realitza en coordinació amb la Reunió Anual de 2012 de ICAHM (Comitè Internacional de Gestió de Patrimoni Arqueològic de ICOMOS), que tindrà lloc a Cuzco (http://www.icomos.org/icahm/). Les actes d'ambdos esdeveniments seran publicades amb el patrocini de ICAHM. 
 

2012 REUNIÓ ANUAL DE ICAHM
TEMA: Conveni de Patrimoni Mundial de la UNESCO en el seu 40 aniversari.
Cuzco, Perú | 27-30 Novembre 2012
 

 
 


 


I Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial: Arqueologia
9-13 d'abril de 2012

Teatre Principal de Maó
Maó (Menorca)
Illes Balears

 
HO ORGANITZA HO PATROCINA
PDPT Consell Govern mityc ASHOME
Consell UCM IME